تا به امروز کمتر کسی وجود دارد که نام ژیمناستیک به گوشش نخورده باشد. ژیمناستیک در حقیقت واژهای فرانسوی است و به ورزشی اشاره دارد که با انجام آن تعادل، انعطاف بدنی و قدرت اعضای بدن افزایش پیدا میکند.این ورزش، هم برای دختران و هم برای پسران مناسب است و هیچ محدودیتی ندارد. با توجه به راهنمایی مربیهای این رشته ورزشی، بهترین سن برای شروع این ورزش مخصوصا در دختران، بالای ۵ سال است اما بازههای سنی بالاتر هم میتوانند این ورزش را انجام دهند اما صبوری بیشتری میطلبد که باید در روند یادگیری دچار ناامیدی نشوند.
برخی معتقدند که حرکات ژیمناستیک را میتوان داخل منزل به تنهایی انجام داد اما حضور در باشگاههای ورزشی به تقویت مهارت، قدرت و آمادگی جسمانی کمک زیادی میکند چرا که مربی به صورت حضوری میتواند به اشکالات موجود در انجام حرکت پی ببرد و آموزش را خیلی دقیقتر از سر بگیرد.
اگر تا به حال به باشگاه ژیمناستیک سر زده باشید، خواهید دید که افراد ساعاتی از روز خود را به این ورزش اختصاص داده و با ابزارهای تخصصی به شرکت در این کلاسها پرداخته اند. در ادامه این مقاله میخواهیم به بررسی ویژگیهای باشگاه ژیمناستیک دخترانه بپردازیم از آن جهت که فضای آموزش برای فرزندانمان از جمله دختران از اهمیت زیادی برخوردار است.
باشگاه ژیمناستیک دخترانه مناسب، چه خصوصیاتی دارد؟
در تعریف از خصوصیات باشگاه دخترانه مناسب باید بگوییم که دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که فضا را برای رشد و آموزش دختران به خوبی مهیا کرده اند. اگر بخواهیم موشکافانهتر بررسی کنیم، به نوعی چندین فاکتور اساسی را باید در نظر بگیریم که در ادامه جهت انتخاب باشگاه ژیمناستیک مناسب دختران به آن اشاره شدهاست.
امنیت محیطی و حمایت مستمر
اولین فاکتوری که برای جلب رضایت والدین و شکوفایی استعداد دختران لازم است، ایجاد جو سالم و مطمئن و همچنین حمایتی است . طراحی ایمن فضای انجام حرکات، اضطراب ناشی از آسیب دیدن را برای افراد کم خواهد کرد همچنین ایمنی تجهیزات ژیمناستیک فضای راحتتری را برای اعمال حرکات به وجود میآورد. در قدم بعد باید به این نکته توجه داشت که مربیان یک مجموعه باید با شناخت دقیق از خصوصیات فردی اقدام به راهنمایی برای پرورش استعداد هر کدام از ورزشکاران خود کنند و بستری را برای شکوفایی استعداد هر یک، فراهم سازند. این مهارت تنها با وجود مربیان مجرب قابل اجراست و در انتخاب باشگاه مناسب برای ژیمناستیک دختران حتما باید به آن دقت کرد.
انسجام در طراحی برنامه آموزشی ژیمناستیک
یکی از نشانههای وجود مهارت در یک مجموعه تخصصی سطحبندی افراد از لحاظ آمادگی جسمانی است که با توجه به آن بتوان برنامهای مفید برای پرورش قدم به قدم استعداد ژیمناستیک هرفرد طراحی کرد و اضطراب ناشی از کم تجربگی ورزشکاران تازهکار را با این روش برطرف نمود. این نوع از طراحی شامل به کارگیری و اجرای تکنیکهای پایه و پیشرفته برای هر سطح میباشد.
تقویت رشد همه جانبه
جدا از هرگونه برنامه آموزشی، مجموعههای تخصصی موظفند علاوه بر تقویت حوزهی مورد نظر به تقویت ابعاد دیگری نظیر اعتماد به نفس و خودباوری افراد به صورت غیرمستقیم و با ارائه خدمات مفید و اخلاق مشتری مدارانه کمک کنند، چرا که تقویت حس اعتماد به نفس مسبب خودباوری بهتر و تصویرسازی موثر در دختران است و ترس ناشی از عدم مقبولیت آنها را از بین خواهد برد تا در سطح اجتماع بتوانند از تواناییهای خود نهایت بهره را ببرند.
ایجاد محیط دوستانه و گروهی
در دنیای امروز مخصوصا در کشورمان تمایل به انجام فعالیتهای گروهی بسیار کم شدهاست. ایجاد محیط صمیمی و گروهی باعث میشود که از همان سنین کودکی مسئولیت پذیری در قبال دیگران و سازشگری در کودکان تقویت شود و ناگفته نماند که با بررسی عوامل ایجاد پیشرفت در کشورهای جهان اولی متوجه شدیم که اهمیت کار گروهی و تیمی بسیار بالاست چرا که موجب تقویت دوجانبه شده و یکی از دلایل جهان اولی بودن آنها نیز دقیقا همین موضوع است.
آشنایی با برخی از فعالیتهای باشگاه ژیمناستیک دخترانه
- آموزش حرکات ورزشی و تخصصی ژیمناستیک توسط مربیان کارآزموده و مجرب
- آموزش تکنیک های ژیمناستیک با توجه به ارگونومی بدن هر فرد
- تمرین همراه با ابزارهای مخصوص مانند میله موازی، تراپز و …
- استفاده از ابزارهای بدنسازی در صورت نیاز برای تقویت عضلات و آمادگی جسمی ورزشکاران
- کشف استعداد ژیمناستیک نمایشی در بین شرکتکنندگان
- شرکت در مسابقات بین المللی و محلی و ناحیهای برای سنجش مهارت ورزشکاران
سخن آخر
این چند ویژگی از باشگاه دخترانه، از اصلیترین مولفههایی است که برای شروع و فعالیت در این رشته بیان شد. علاوه بر این ویژگیها، ایجاد رابطه موثر ورزشکار با متخصصان این حوزه باعث تعامل و عمیق شدن دانش هر فرد نیز خواهد شد و قوانین ارتباطات سالم را در نوع خود به او آموزش میدهد.
نکاتی که گفته شد از خصوصیات منحصر به فرد باشگاههایی بود که در شکوفایی استعداد فرزندانمان تاثیر عمیقی دارند که در صورت کاهلی در افزایش آگاهی و ندانستنشان باعث آموزش سطحی و صرفا وقت گذرانی در این عرصه برای کودکان تلقی خواهد شد.